Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall Street

Τα στοιχεία για την μεταποίηση αφαίρεσαν κάποια κέρδη, αλλά οι δείκτες της Wall παραμένουν αισθητά υψηλότερα, με ανακούφιση για τις εξελίξεις στο Ντουμπάι και την θεαματική αύξηση 32% στα προσύμφωνα πωλήσεων οικιών.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο έχασαν κάποια από τα κέρδη τους εξαιτίας της απογοήτευσης από τα στοιχεία μεταποίησης, αλλά πάντως παραμένουν αισθητά υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση εύρωστης αύξησης στις κατασκευαστικές δαπάνες και τα προσύμφωνα πωλήσεων οικιών, ενώ παράλληλα εκτονώνονται οι ανησυχίες για την κρίση στο Ντουμπάι.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,4% στις 10.494 μονάδες, S&P με κέρδη 1,45% στις 1.111,62 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,7% στις 2.180 μονάδες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας είναι αρκετά σημαντικές και προκαλούν αντιδράσεις.

Ο δείκτης Institute for Supply Management μεταποίησης διολίσθησε στο 53,6% αλλά αρκετοί επιμέρους δείκτες του παρέμειναν ευοίωνοι.

Σημειώνεται ότι εύρωστη ανάπτυξη μεταποίησης εμφάνισαν, νωρίτερα, τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, ενώ άνοδο σημείωσε και ο δείκτης μεταποίησης της ευρωζώνης. Στις ΗΠΑ, ώθηση προσέφερε η ανακοίνωση αύξησης 31,8% στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν η Pfizer (3,19%), η DuPont (+0,53%), η Intel (2,8%) και η Home Depot (1,64%). Οι τράπεζες παραμένουν πάντως πιεσμένες, αντιδρώντας στην κατακόρυφη άνοδο της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Η μετοχή της General Electric κερδίζει 1,4% μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Vivendi για το 20% του γαλλικού ομίλου NBC Universal, που ίσως ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία της NBC με την Comcast (-1,48%).

Η Guess αντιδρά με εκτίναξη 8,58% στην ανακοίνωση οδηγίας κερδών δ΄τριμήνου που ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο δείκτης Standard & Poor’s 500, το βαρόμετρο της ευρύτερης αγοράς αμερικανικών μετοχών, βρίσκεται κοντά στην καταπάτηση ενός επιπέδου στήριξης, το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη διόρθωση άνω του 3% στην Wall Street, σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές της Concept Capital.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή στις 1.096 μονάδες, με πτώση 1,7% μετά την ανακοίνωση των προβλημάτων κρατικών επιχειρήσεων του Ντουμπάι. Το επίπεδο βρίσκεται 1% υψηλότερα από τις 1.085 μονάδες, που είναι το επίπεδο στήριξης της Concept Capital.

Εάν καταπατηθεί αυτό το επίπεδο, θα αυξηθούν οι πιθανότητες δοκιμασίας των χαμηλότερων ορίων στο κανάλι τάσης του δείκτη, στις 1.050 περίπου μονάδες. Ο δείκτης άγγιξε το ανώτερο όριο στο 3μηνο κανάλι τάσης του πριν δέκα μέρες περίπου, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση του οίκου, που μεταφέρει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v