Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ανακούφισης για το Ντουμπάι στη Wall Street

Ράλι τιμών εμφανίζουν οι διεθνείς αγορές, καθώς τα προβλήματα του Ντουμπάι δείχνουν να περιορίζονται εντός συνόρων. Ευοίωνα στοιχεία μεταποίησης από Κίνα, Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ, μεγάλη αύξηση στα προσύμφωνα πώλησης οικιών.

Ράλι τιμών εμφανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, με τους επενδυτές πεπεισμένους ότι τα προβλήματα του Ντουμπάι δεν θα επεκταθούν εκτός συνόρων.

Τα ευοίωνα στοιχεία για τους κλάδους μεταποίησης της Κίνας αλλά και της Ευρώπης, προσέφεραν ώθηση στους δείκτες από την αρχή της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης ISM μεταποίησης που ανακοινώθηκε στην συνέχεια περιείχε αρκετές θετικές ενδείξεις για τον αμερικανικό κλάδο.

Σημαντική ώθηση προσέφερε η ανακοίνωση μεγάλης αύξησης στα προσύμφωνα πώλησης κατοικίας Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,98% στις 10.445 μονάδες, ο S&P 0,84% στις 1.106 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,135% στις 2.168 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, το βαρόμετρο της ευρύτερης αγοράς αμερικανικών μετοχών, βρίσκεται κοντά στην καταπάτηση ενός επιπέδου στήριξης, το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη διόρθωση άνω του 3% στην Wall Street, σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές της Concept Capital.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή στις 1.096 μονάδες, με πτώση 1,7% μετά την ανακοίνωση των προβλημάτων κρατικών επιχειρήσεων του Ντουμπάι. Το επίπεδο βρίσκεται 1% υψηλότερα από τις 1.085 μονάδες, που είναι το επίπεδο στήριξης της Concept Capital.

Εάν καταπατηθεί αυτό το επίπεδο, θα αυξηθούν οι πιθανότητες δοκιμασίας των χαμηλότερων ορίων στο κανάλι τάσης του δείκτη, στις 1.050 περίπου μονάδες. Ο δείκτης άγγιξε το ανώτερο όριο στο 3μηνο κανάλι τάσης του πριν δέκα μέρες περίπου, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση του οίκου, που μεταφέρει το Bloomberg.

Η μετοχή της General Electric κερδίζει 1,4% μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Vivendi για το 20% του γαλλικού ομίλου NBC Universal, που ίσως ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία της NBC με την Comcast (-1,48%).

Η Guess αντιδρά με εκτίναξη 8,58% στην ανακοίνωση οδηγίας κερδών δ΄τριμήνου που ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street.

Η κινεζική μεταποίηση, που αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό πέντε ετών, επιτείνουν τα κέρδη. Ο παγκόσμιος δεικτης MSCI ενισχύεται 1%.

Ο δείκτης FTSE αποκομίζει κέρδη 1,72%, ο DAX 1,94%, ο CAC 1,93%.

Εύρωστη αντίδραση εμφανίζει ο τραπεζικός κλάδος που σφυροκοπήθηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με την HSBC, την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα να αποκομίζει κέρδη 2,2% καθώς εκτονώνονται οι φόβοι ευρείας διασποράς των προβλημάτων της Dubai World.

Σημαντική άνοδο εμφανίζουν και τα εμπορεύματα και οι μετοχές ενεργειας και μετάλλων κινούνται ανοδικά, με την BHP Billiton να κερδίζει 1,9%. Ο χρυσός ενισχύεται στα 1.200,5 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v