Μικρές απώλειες μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall

Με τις τιμές του πετρελαίου να παραμένουν κοντά στα 41 δολάρια το βαρέλι, και τα κυβερνητικά σενάρια ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ το καλοκαίρι, η αμερικανική αγορά εμφανίζει οριακές διορθωτικές τάσεις, ύστερα και από τη χθεσινή υψηλή άνοδο. Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, καθώς οι πετρελαϊκές τιμές παραμένουν κοντά στα 41 δολάρια το βαρέλι, ενώ κυβερνητικές ενδείξεις κάνουν λόγο για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ το καλοκαίρι.

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου CNN που επικαλούνται μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας στις ΗΠΑ το καλοκαίρι.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Boeing, εν μέσω φημολογιών ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, έχει ”παγώσει” την ενοικίαση ή/και αγορά 100 αεροσκαφών της Boeing, αξίας 23,5 δισ. δολαρίων.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής Computer Associates, καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα μεγέθη του 2004.

Όσον αφορά στις μακροοικονομικές ειδήσεις, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών υποχώρησαν 2,9% τον Απρίλιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 0,8%.

Λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών, με τους αναλυτές να περιμένουν μικρή πτώση στα 1,20 εκατ. από τα 1,23 εκατ. το Μάρτιο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10092,93 μονάδες με απώλειες 0,25%, πτώση 0,21% καταγράφει ο Nasdaq στις 1960,60 μονάδες, ενώ και ο S&P κινείται χαμηλότερα κατά 0,18% στις 1111,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v