Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή, σταθεροποιητική, εικόνα στη Wall Street

Με μικτή εικόνα κλείνουν την κερδοφόρο εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, με την ΙΒΜ (+3,4%) να συντηρεί στα «πράσινα» τον δείκτη Dow Jones και τον S&P να πιέζεται εξαιτίας τραπεζικών αποτελεσμάτων.

Με μικτή εικόνα κλείνουν την κερδοφόρο εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, με την ΙΒΜ (+3,4%) να συντηρεί στα «πράσινα» τον δείκτη Dow Jones και τον S&P να πιέζεται εξαιτίας των μικτών τραπεζικών αποτελεσμάτων της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 8.723 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,3% στις 937 μονάδες, και ο Nasdaq εμφανίζει μικρή πτώση 0,23% στις 1.880 μονάδες.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας λειτουργεί ευνοϊκά, καθώς ανακοινώθηκε εύρωστη αύξηση στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών και τις εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών.

Η μετοχη της GE αντιδρά με πτώση 1,7% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Google υποχωρεί 3,5% καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερο ρυθμό αύξησης εσόδων σε σχέση με το προηγηθέν τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Bank of America ξεκίνησε την συνεδρίαση ανοδικά αλλά κινείται αυτή την ώρα σταθεροποιητικά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη των εισηγμένων αμερικανικών επιχειρήσεων του δείκτη S&P 500 θα μειωθούν 33% στο β΄τρίμηνο και 20% στο γ΄τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Η εικόνα ήταν καλύτερη στις ευρωπαϊκές αγορές, που έκλεισαν με άνοδο σε όλες τις συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Ο δείκτης FTSE τερμάτισε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,62%, ο DAX που επανέκτησε ενδοσυνεδριακά το ψυχολογικό επίπεδο των 5.000 μονάδων, έκλεισε με άνοδο 0,81%, ενώ ο CAC με κέρδη 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v