Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ζυγίζουν" τα 3μηνα στη Wall -Στήριξη από macro

Η ανέλπιστη βελτίωση στην αγορά κατοικιών βελτιώνει την εικόνα της Wall, σε μια επιφυλακτική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τα αποτελέσματα 3μήνου κορυφαίων εταιριών (GE, BofA, Citi, IBM, Google).

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στο κλείσιμο μιας κερδοφόρου εβδομάδας στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τα αποτελέσματα β΄τριμήνου των κορυφαίων επιχειρήσεων General Electric, Bank of America, IBM, Google και Citigroup.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας λειτουργεί ευνοϊκότερα από την εταιρική εικόνα, καθώς ανακοινώθηκε εύρωστη αύξηση στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών και τις εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 8.727 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,13% στις 939 μονάδες, και ο Nasdaq εμφανίζει μικρή πτώση στις 1.883 μονάδες.

Η μετοχη της GE αντιδρά με πτώση 1,7% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Google υποχωρεί 3,5% καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερο ρυθμό αύξησης εσόδων σε σχέση με το προηγηθέν τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η μετοχή της ΙΒΜ κερδίζει 1,3%, ενώ η Bank of America ενισχύεται ελαφρώς 0,6%.

Η εικόνα είναι καλύτερη στις ευρωπαϊκές αγορές, που οδεύουν προς το πέμπτο θετικό κλείσιμο της εβδομάδας.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,6%, ο DAX που επανέκτησε ενδοσυνεδριακά το ψυχολογικό επίπεδο των 5.000 μονάδων, κερδίζει 0,65%, ενώ ο CAC σημειώνει άνοδο 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v