Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρατείνεται το ράλι στη Wall -Κέρδη ευρωαγορών

Παράταση στο χθεσινό ράλι τιμών σημειώνει η Wall Street. Συνεχίζεται η θετική αντίδραση των τραπεζών μετά το νέο πρόγραμμα "ενέσεων ρευστότητας" από την κυβέρνηση. Κέρδη και στις ευρωαγορές.

Παράταση στο χθεσινό ράλι τιμών εμφανίζει το χρηματιστήριο της Wall Street, μέ ώθηση κυρίως από το νέο πρόγραμμα "ενέσεων ρευστότητας" στις τράπεζες από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι τράπεζες συνεχίζουν την θετική τους αντίδραση, ενώ κέρδη αποκομίζουν και οι κλάδοι εμπορευμάτων, χάρη στην ανακοίνωση αύξησης των εργοστασιακών δαπανών στην Κίνα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,27% στις 7014 μονάδες, ο S&P 1,7% στις 731 μονάδες, και ο Nasdaq 1,6% στις 1.379 μονάδες.

Η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 10% μετά το χθεσινό ράλι 38%. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Obama θα κάνει ενέσεις κεφαλαίων ως κίνητρο στις τράπεζες για να πωλήσουν προβληματικά χρεόγραφα στους επενδυτές.

Μετά την Citi χθες, η HSBC Holdings σήμερα, δήλωσε ότι η κερδοφορία της εμφανίζει βελτίωση.

Η Morgan Stanley κερδίζει 6,5% κατόπιν της αναβάθμισης της σύσταστης της Goldman Sachs για την μετοχή σε «αγορά.»

Ο δείκτης MSCI World ενισχύεται 0,8%. Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,57%, ενώ ο ο DAX ενισχύεται 2,58% και ο CAC 2,33%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως σημειώνει το Bloomberg, η ανάκαμψη του δείκτη S&P 500 από το επίπεδο των 665 μονάδων, είναι ένδειξη «bullish» για όσους επενδυτές στηρίζουν τις προβλέψεις τους στα αποκαλούμενα «μοντέλα Fibonacci».

Ο δείκτης-αναφοράς έχει εμφανίσει ανάκαμψη 7,9% μετά την βουτιά στις 666,79 μον. στις 6 Μαρτίου. Στις 665 μονάδες, ο δείκτης θα έχει απολέσει το 61,8% του 25ετούς ράλι που ξεκίνησε το 1982.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v