Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονη μεταβλητότητα στην Wall

Το ενδιαφέρον που δημιουργεί το deal Schering - Merck συγκρούεται με την αρνητική ψυχολογία που επιμένει στα διεθνή χρηματιστήρια και το αποτέλεσμα είναι μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας στη Wall.

Το ενδιαφέρον που ενέπνευσε η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, με την εξαγορά της Schering (+11,7%) από την Merck (-11%), σε συνδυασμό με την ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου, συγκρούονται με την αρνητική ψυχολογία που επιμένει στα διεθνή χρηματιστήρια και δημιουργεί μεταβλητότητα στη συνεδρίαση της Wall.

Μετά από άνοδο έως το +1%, οι βασικοί δείκτες κινούνται το μεσημέρι σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,02% στις 6.559 μονάδες, ο S&P 0,74% στις 678 μονάδες, και ο Nasdaq 1,35% στις 1.276 μονάδες.

Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 2,9% στηρίζοντας ελαφρώς υψηλότερα τον τραπεζικό κλάδο, κατόπιν του δημοσιεύματος του έγκριτου περιοδικού Barron's ότι η τράπεζα θα αποφύγει την "μοίρα" της Citigroup.

Στις ευρωαγορές επικράτησαν πιέσεις στο μεγαλύτερος διάστημα της συνεδρίασης, αλλά τα θετικά πρόσημα στη Νέα Υόρκη έφεραν μικτές τάσεις το απόγευμα. Τελικώς, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,33%, ο DAX ενισχύθηκε 0,7% και ο CAC υποχώρησε 0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v