Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall δεν "άντεξε" το ρεκόρ ανεργίας

Μετά την αρχική άνοδο έως το +2% χάρη σε αγοραστικό ενδιαφέρον στα χαμηλά 12 ετών, οι δείκτες της Wall επιστρέφουν στα «κόκκινα», υπό το βάρος της νέας αναρρίχησης της ανεργίας. Πτωτική εικόνα ευρωαγορών.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον που ενέπνευσαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι πρόσφατες «βουτιές» στις τιμές μετοχών, δεν καταφέρνει να συντηρήσει σε θετικά εδάφη τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μετά την αρχική άνοδο έως το +2%, οι βασικοί δείκτες της Wall Street επιστρέφουν στα «κόκκινα», υπό το βάρος της αναρρίχησης της ανεργίας στα υψηλότερα επίπεδα δεκαετιών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,23% στις 6.581 μονάδες, ο S&P 0,42% στις 679 μονάδες, και ο Nasdaq 1,23% στις 1.285 μονάδες.

Παρά την ανακοίνωση δραματικής «αιμορραγίας» στην αμερικανική απασχόληση, με τον δείκτη ανεργίας να εκτινάσσεται στο 8,1%, οι συναλλαγές ξεκίνησαν σε θετικό έδαφος, καθώς φαίνεται ότι πλέον οι αγορές έχουν προεξοφλήσει και το πιο δυσμενές σενάριο.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι σε αυτά τα επίπεδα, η ανεργία φθάνει πλέον σε σημείο "οροφή." Θετικά επέδρασε στην επενδυτική ψυχολογία εξάλλου, το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων ανέργων ήταν σχεδόν ευθυγραμμισμένος με τις προβλέψεις.

Στις ευρωπαϊκές αγορές τα πρόσημα ήταν μικτά, ενώ οι ασιατικές συναλλαγές ολοκληρώθηκαν με τους περισσότερους δείκτης στα «κόκκινα.» Ο Nikkei διολίσθησε 3,5% κοντά σε χαμηλό 26 ετών. Ο FTSE ενισχύεται 0,4% αυτή την ώρα στο Λονδίνο.

Στην αμερικανική συνεδρίαση, η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 2,94% στα 1,05 δολ. αντιδρώντας στην χθεσινή διολίσθηση που οδήγησε ενδοσυνεδριακά την τιμή κάτω και από το 1 δολ.

Ο τίτλος της GM συνεχίζει, στον αντίποδα να "βουλιάζει" με πτώση στα 1,44 δολάρια, που είναι η χαμηλότερη τιμή 75 χρόνων.

Η Wells Fargo ενισχύεται 6% κατόπιν της ανακοίνωσης μείωσης του μερίσματος στα 5 σεντς από 34 σεντς, που θα εξοικονομήσει στον οίκο 5 δισ. δολ. ετησίως.

Η Ann Taylor Stores υποχωρεί 19% μετά την ανακοίνωση ζημιών δ΄τριμήνου.

Η Marvell Technology ενισχύεται 9% καθώς τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v