Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EBRD: "Η Αν. Ευρώπη δεν θα χρεοκοπήσει"

Οι οικονομίες της Ανατολικής Ευρώπης θα αποφύγουν τη χρεοκοπία και θα εμφανίσουν ισχυρή ανάκαμψη μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της EBRD, κ. Thomas Mirow.

EBRD: Η Αν. Ευρώπη δεν θα χρεοκοπήσει
Οι οικονομίες της Ανατολικής Ευρώπης θα αποφύγουν τη χρεοκοπία και θα εμφανίσουν ισχυρή ανάκαμψη μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), κ. Thomas Mirow.

Μιλώντας στο London School of Economics, ο κ. Mirow δήλωσε ότι: "Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι μια σοβαρή ύφεση, αλλά όχι και κατάρρευση. Θα ήταν σοβαρό λάθος να ζωγραφίσουμε το μέλλον με πολύ ζοφερά χρώματα. Η κατάσταση σήμερα είναι σοβαρή, όμως είναι και διαχειρίσιμη".

Οι οικονομίες των πρώην κομμουνιστικών χωρών έχουν πληγεί από την έλλειψη πίστεως και επενδύσεων έπειτα από χρόνια εκρηκτικής ανάπτυξης, λόγω της ενοποίησης της περιοχής με τις πιο εύπορες χώρες της Δύσης. Ορισμένες από αυτές, συμπεριλαμβανομένων της Ουγγαρίας, της Λετονίας και της Ουκρανίας, αναγκάστηκαν να λάβουν διεθνή βοήθεια προκειμένου να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους.

Μάλιστα η Ουκρανία αντιμετωπίζει συρρίκνωση της οικονομίας έως και 10% το 2009, ύστερα από εννέα χρόνια ανάπτυξης. Η ουγγρική οικονομία ενδέχεται να υποχωρήσει κατά 3,5% φέτος, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 16 ετών.

"Υπάρχουν εν δυνάμει ισχυρά θεμελιώδη στην Ανατολική Ευρώπη τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν και πρέπει να προστατευτούν", τόνισε ο κ. Mirow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v