Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέφρενη τραπεζική κούρσα στη Wall

Οι θετικές εκτιμήσεις της Citigroup (+25%) για το α΄3μηνο εμπνέουν δυναμική αντίδραση στα διεθνή χρηματιστήρια από τα προηγούμενα χαμηλά 6 ετών. Ξεπερνά το 5% η άνοδος του S&P, τα υψηλότερα κέρδη 3μηνών στις ευρωαγορές.

Οι θετικές εκτιμήσεις της Citigroup για το α΄3μηνο 2009 και οι ελπίδες των επενδυτών για πιθανές αλλαγές στην λογιστική ρύθμιση, εμπνέουν δυναμική αντίδραση στα διεθνή χρηματιστήρια, που «ξεκολλούν» από τα προηγούμενα χαμηλά 6 ετών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 4,48% στις 6.840 μονάδες, ο S&P 5,24% στις 711 μονάδες, και ο Nasdaq 5,72% στις 1.341 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη τριών μηνών (+4,9%), με την UniCredit και την Deutsche Bank να ενισχύονται πάνω από 12%. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 4,88% ενώ ο DAX έκλεισε με κέρδη 5,28% και ο CAC 5,73%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, μετά την δημοσιοποίηση memo της Citigroup, όπου ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρει ότι η τράπεζα ήταν κερδοφόρος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη στην Επιτροπή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ακρόαση όσον αφορά την λογιστική ρύθμιση mark-to-market, που επιβάλλει την αποτίμηση στοιχείων ενεργητικών σε τρέχουσες τιμές της αγοράς και ορισμένες τράπεζες διαμαρτύρονται ότι τις υποχρεώνει να υποβαθμίσουν ενεργητικά σε τεχνητά χαμηλές τιμές.

Ο τίτλος της Citi ενισχύεται 25%, ενώ η Bank of America ακολουθεί με κέρδη 16%. Η JPMorgan κερδίζει 16% και η Wells Fargo 10%.

Η Freeport-McMoRan Copper & Gold ενισχύεται 6,5%.

Η Texas Instruments κερδίζει 4,8%.

Η Rohm & Haas ενισχύεται 5% και η Dow Chemical 4,7%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v