Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προβλέψεις της Citi πυροδοτούν ράλι στη Wall

Ράλι καταγράφουν οι διεθνείς αγορές, μετά την "βουτιά" στα χαμηλά 6 ετών. Αισθητή αντίδραση από τις τράπεζες, χάρη κυρίως στις θετικές εκτιμήσεις της Citi (+25%) για το τρέχον 3μηνο. Κέρδη 4% για Wall και ευρωαγορές.

Σημαντική ανάκαμψη μετά τα χαμηλά 6 ετών καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, με «οδηγούς» τις τράπεζες που αντιδρούν κυρίως σε ευοίωνο υπόμνημα της Citi και σε επικείμενη ακρόαση όσον αφορά τον λογιστικό κανόνα mark-to-market.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 3,91% στις 6.803 μονάδες, ο S&P 4,4% στις 706 μονάδες, και ο  Nasdaq 4,93% στις 1.311 μονάδες..

Ο δείκτης MSCI ενισχύεται 1% και πλέον, κατόπιν διολίσθησης στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών, μετά από τριήμερες έντονες απώλειες, την Δευτέρα. Οι αναδυόμενες αγορές ενισχύονται 2%. Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE κερδίζει 3,57%, ο DAX 4,13% και ο CAC 3,98%.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη στην Επιτροπή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ακρόαση όσον αφορά τους λογιστικούς mark-to-market, που υποχρεώνουν την αποτίμηση στοιχείων ενεργητικών σε τρέχουσες τιμές της αγοράς και ορισμένες τράπεζες διαμαρτύρονται ότι τις υποχρεώνει να υποβαθμίσουν ενεργητικά σε τεχνητά χαμηλές τιμές.

Την ψυχολογία βοηθά και η δημοσιοποίηση memo της Citigroup, όπου ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρει ότι η τράπεζα ήταν κερδοφόρος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Ο τίτλος της Citi ενισχύεται 25%, ενώ η Bank of America ακολουθεί με κέρδη 16%.

Η JPMorgan κερδίζει 16% και η Wells Fargo 10%.

Η Freeport-McMoRan Copper & Gold ενισχύεται 6,5%.

Η Texas Instruments κερδίζει 4,8%.

Η Rohm & Haas ενισχύεται 5% και η Dow Chemical 4,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v