Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτές τάσεις διαγράφονται στη Wall, με τους επενδυτές να αναμένουν την επικύρωση του «πακέτου» αναζωογόνησης της οικονομίας ύψους 787 δισ. δολ. Κλειστά τη Δευτέρα λόγω αργίας. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Μικτές τάσεις διαγράφονται στη Wall, με τους επενδυτές να αναμένουν την επικύρωση του «πακέτου» αναζωογόνησης της οικονομίας ύψους 787 δισ. και να αποτιμούν τα αρνητικά εταιρικά μεγέθη. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Εκτός από την ψηφοφορία στο Κογκρέσο για το «πακέτο» -το οποίο κάποιοι επικρίνουν ως ελλιπές και άτολμο- τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην έναρξη της συνόδου των G7 στη Ρώμη και στις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν όσον αφορά την χρηματοπιστωτική κρίση.

Παρών στη σύνοδο της Ρώμης, θα είναι και ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών Tim Geithner ευελπιστώντας να πείσει τους ομολόγους του να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να διαθέσουν «πακέτα» στήριξης των οικονομιών τους.

Αρνητική αίσθηση εντωμεταξύ προκαλεί στην αγορά το γεγονός ότι 400 από τις 500 εταιρείες που συνθέτουν τον S&P ανακοινώνουν απώλειες για το 2008.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι τον Φεβρουάριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε στις 56,2 μονάδες από 61,2 τον Ιανουάριο κι ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τη διαμόρφωσή του στις 60,2 μονάδες.

Για μια ακόμη συνεδρίαση υποχωρεί ο τραπεζικός κλάδος με τη Bank of America να σημειώνει απώλειες άνω του 3%, ενώ και η General Motors κινείται με απώλειες της τάξης του 5%.

Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα καθώς γιορτάζεται η «Μέρα του Προέδρου».

Έτσι, αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί οριακά 0,02% στις 7931,49 μονάδες. Ο S&P ενισχύεται 0,07% στις 835 μονάδες και ο Nasdaq  0,33% στις 1547 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο FTSE 100 υποχώρησε 0,30% στις 4189,59 μονάδες. Αντίθετα, ο DAX σημείωσε οριακά κέρδη 0,13% στις 4413,39 μονάδες και ο CAC ενισχύθηκε 1,13% στις 2997,86 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v