Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και τεχνολογία ωθούν τη Wall

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή «βουτιά», με τη μετοχή της Lehman Brothers να ενισχύεται παρά τις ζημιές ύψους 3,9 δισ. δολ. Σημαντικά κέρδη για Τ. Instruments. Υποχώρησαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή «βουτιά», με τη μετοχή της Lehman Brothers να ενισχύεται παρά τις ζημιές ύψους 3,9 δισ. δολ. στο γ’ τρίμηνο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έχασε το σύνολο σχεδόν των ισχυρών κερδών της Δευτέρας, με τον Dow να χάνει 280 μονάδες και τη Lehman Brothers να χάνει 45% μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την Korea Development Bank.

Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές ύψους 3,9 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο. Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα διαχωρίσει τον κλάδο real estate σε νέα εταιρία και ότι σχεδιάζει να πουλήσει μεγάλο μέρος του κλάδου διαχείρισης διαθεσίμων.

Ο τίτλος της ενισχύεται κατά 3%, καθώς διάφοροι αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι σε καλύτερη θέση από τη Bear Sterns, καθώς είναι σε θέση να αξιοποιήσει το «παραθυράκι» δανειοδότησης της Federal Reserve.

Ο Brian Sack, πρώην στέλεχος της κεντρικής τράπεζας σημειώνει στο Bloomberg ότι «το Primary Dealer Credit Facility μπορεί να κρατήσει τη Lehman σε λειτουργία έως ότου βρεθεί μια ευρύτερη λύση».

Στην αγορά, η ανάκαμψη της Lehman Brothers βοηθά τον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο να ανακάμψει, με τις Citigroup, ΑIG να κινούνται ανοδικά, συντηρώντας το θετικό πρόσημο για τον Dow Jones.

Πτώση 19,4% για τη Washington Mutual μετά την υποβάθμιση από Standard and Poor's/

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο διατηρήθηκε σε πτωτικό κανάλι, κλείνοντας στα 102,58 δολάρια παρά την αναπάντεχη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια από τον OPEC και την πτώση στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ.

Κέρδη για τον τίτλο της FedEx μετά την βελτίωση κατά 50% περίπου των προβλέψεων για τα κέρδη τριμήνου.

Σημαντικά κέρδη και για την Texas Instruments μετά την επιβεβαίωση προβλέψεων για τα κέρδη γ’ τριμήνου.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.356 μονάδες με άνοδο 1,12%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,57%, στις 2.244 μονάδες. Άνοδος 1,42% για τον S&P 500, στις 1.241 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,91%, στις 5.366,2 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,23%, στις 4.283,66 μονάδες. Πτώση 0,37% για τον DAX 30, στις 6.210,32 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v