Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες, με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed και στα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών. Στο 4,16% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άνοδος για το δολάριο. Μικρά κέρδη για αργό και χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια και τα αποτελέσματα τριμήνου των τεχνολογικών κολοσσών. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,21% στις 40.501 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,59% υψηλότερα στις 17.463 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,67% στις 17.474 μονάδες. 

Oι τρεις δείκτες ενισχύθηκαν πάνω από 1% την Παρασκευή, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής μετά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό. Ωστόσο, ο S&P 500 και ο Nasdaq δεν κατόρθωσαν να ανακτήσουν τις απώλειες που σημείωσαν στην αρχή της εβδομάδας και έκλεισαν με εβδομαδιαία πτώση. 

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου η Microsoft, η Meta, η Apple και η Amazon.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 3 μονάδες βάσης, στο 4,16%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,081 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,3% στα 80,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,5% στα 2.390 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της McDonald's ενισχύεται 0,5%. Οι πωλήσεις της αλυσίδας ταχυφαγείων έπεσαν παγκοσμίως για πρώτη φορά από το 2020, καθώς οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο αντιδρούν στο υψηλότερο κόστος που έχουν τα μπέργκερ, οι πατάτες και τα αναψυκτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v