Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική βουτιά στη Wall Street

Σε πτωτική τροχιά οι δείκτες, αντιδρώντας στα προβληματικά αποτελέσματα των κολοσσών Alphabet και Tesla. Ενισχύονται πετρέλαιο και χρυσός, υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων.

Τεχνολογική βουτιά στη Wall Street

Υποχωρούν οι αμερικανικές μετοχές, με βαρίδι τον κλάδο τεχνολογίας, στον απόηχο της ανακοίνωσης τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τις εταιρείες megacap Alphabet και Tesla, μεταξύ άλλων.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,41% στις 40.192 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,03% στις 5.498 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βουτά 1,72% στις 17.688 μονάδες.

Οι μετοχές της Alphabet, μητρικής της Google, βουτούν πάνω από 4%, μολονότι η εταιρεία ανέφερε άλμα εσόδων με διψήφια αύξηση στη διαφήμιση, αλλά κάτω των προσδοκιών για το YouTube. Οι επενδυτές αξιολογούν πως η μητρική της Google διέθεσε περισσότερους πόρους στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της στην τεχνητή νοημοσύνη, τροφοδοτώντας δαπάνες υψηλότερες απ' ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Tesla υποχωρούν πάνω από 8%, εξαιτίας αποτελεσμάτων ασθενέστερων από τα αναμενόμενα και πτώσης 7% στα ετήσια έσοδα.

Αυτές οι αναφορές δίνουν μια πρώτη ματιά σχετικά με την πορεία των εταιρειών megacap κατά το δεύτερο τρίμηνο, παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Wall Street, καθώς πρόκειται για τη μικρή ομάδα εταιρειών που είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της χρονιάς.

Παράλληλα, πάνω από το 20% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη δεύτερου τριμήνου, με το 80% να ξεπερνά τις προβλέψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Οι επενδυτές βλέπουν σε μεγάλο βαθμό μείωση επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πεποίθηση για ήπια προσγείωση, ενισχύονται κλάδοι ευαίσθητοι στα επιτόκια, όπως η χαμηλή κεφαλαιοποίηση και η βιομηχανία, που σημειώνουν κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου.

Τον Μάιο είχαν σημειώσει άνοδο 0,6% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Η μέτρηση είναι χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν αύξηση κατά 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent ενισχύεται 0,69% στα 81,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,38% στα 2.416 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί οριακά έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται αισθητά έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 4,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v