Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη για τη Wall Street

Ανέκαμψε ο κλάδος τεχνολογίας μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Με το +5% φλέρταρε η Νvidia. Στο 4,26% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

Επιστροφή στα κέρδη για τη Wall Street

Στο πράσινο έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές με οδηγό την τεχνολογία, αλλάζοντας τη φορά των δεικτών μετά από μια εβδομάδα απωλειών στη Wall Street.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,32% στις 40.415 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,58% στις 18.007 μονάδες και ο S&P 500 είχε άνοδο 1,08% στις 5.564 μονάδες, στην καλύτερη μέρα του από τις 5 Ιουνίου - ο δείκτης προήλθε από τη χειρότερη εβδομάδα του μετά τον Απρίλιο.

Η Nvidia σημείωσε άνοδο 4,7%, ανακτώντας μέρος των απωλειών 8% της περασμένης εβδομάδας. Άλλες μείζονες μετοχές τεχνολογίας, όπως η Meta Platforms και η Alphabet, σημείωσαν επίσης άνοδο πάνω από 2%. Η Crowd Strike είχε τη χειρότερη απόδοση στον S&P, με βουτιά 13,4% που πρστέθηκε στη χασούρα 18% της περασμένης εβδομάδας, απόρροια του παγκόσμιου κυβερνο-χάους που προκάλεσε προ ημερών.

«Βλέπουμε μια επιστροφή στον τεχνολογικό τομέα μετά το sell-off που επιδεινώθηκε από την κατάρρευση του CrowdStrike», δήλωσε η Mona Mahajan, αναλύτρια στην Edward Jones. «Ένας συνδυασμός διεύρυνσης κερδών και μείωσης επιτοκίων της Fed δίνει ελπίδα στους επενδυτές».

Παρά τα ισχυρά κέρδη της τεχνολογίας, οι μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης παρέμειναν ισχυρές. Ο Russell 2000 διαπραγματεύτηκε 1% υψηλότερα, μετά από άνοδο 6% την περασμένη εβδομάδα.

Οι traders παρακολουθούν το πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την προεδρική κούρσα και έδωσε την υποστήριξή του στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις

Τα εταιρικά κέρδη και η πολιτική της κεντρικής τράπεζας παραμένουν επίσης στο επίκεντρο της Wall Street. Οι traders αξιολογούν με 93% πιθανότητες τη μείωση επιτοκίων από τ η Fed τον Σεπτέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε 0,31% στα 82,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός είχε οριακή άνοδο 0,10% στα 2.401 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,088 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης, στο 4,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v