Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Μεικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones πάνω από τις 41.000 μονάδες και τον Nasdaq να υποχωρεί 2,5%. Βουτάει 6% η Νvidia. Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ ο χρυσός, μια ανάσα από τις $2.500. Άνοδος για το Brent.

Tεχνολογικό sell-off στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς εντείνεται το rotation από τις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών προς τις μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης, μετά από δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει την επιβολή πιο αυστηρών εμπορικών περιορισμών, με στόχο τον περιορισμό της ικανότητας της Κίνας να κατασκευάζει ημιαγωγούς. 

Eιδικότερα, το Bloomberg μετέδωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει διαμηνύσει σε συμμάχους ότι εξετάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο αυστηρά εμπορικά μέτρα που έχει στο «οπλοστάσιό» της, αν οι εταιρείες συνεχίσουν να δίνουν στην Κίνα πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία για την κατασκευή ημιαγωγών. 

Πιέσεις στις μετοχές των εταιρειών παραγωγής τσιπ ασκήθηκαν και από τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ταϊβάν θα πρέπει να πληρώσει για την άμυνά της. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 41.158 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Ο Nasdaq βουτάει 2,74% στις 18.004 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,89% χαμηλότερα στις 5.617 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia υποχωρεί 6% και η AMD 8%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν στο 1,446 εκατ. μονάδες από το χαμηλό τεσσάρων ετών του 1,399 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. 

Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση στο 1,395 εκατ.

Το νούμερο αυτό δείχνει πόσες κατοικίες θα κατασκευάζονταν σε ένα χρόνο, αν η κατασκευαστική δραστηριότητα συνεχιζόταν με τον ρυθμό του Ιουνίου. 

Εν τω μεταξύ, πτώση 2,3% σημείωσαν οι άδειες για την κατασκευή κατοικίας. Τον Μάιο είχαν υποχωρήσει 3,8%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,07% υψηλότερα στα 84,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,5% στα 2.480 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 4,17%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v