Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν από τα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Βουτιά 1% για τον Nasdaq εν μέσω rotation με θύμα τους τεχνολογικούς κολοσσούς μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Στο 4,19% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα 1,5% για τον χρυσό. Μικρή πτώση για το brent. Διολισθαίνει το δολάριο.

Υποχωρούν από τα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Οι S&P 500 και Nasdaq κινούνται χαμηλότερα καθώς τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμό υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο τoυ τελευταίου έτους τον Ιούνιο στρέφουν τους επενδυτές μακριά από τους τεχνολογικούς κολοσσούς προς τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 39.794 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,05% στις 18.453 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 5.610 μονάδες. 

Την Τετάρτη ο Nasdaq και ο S&P 500 έκλεισαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ. 

O δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 3% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, έναντι ανόδου 3,3% τον Μάιο. Aυτή ήταν η τρίτη διαδοχική πτώση του ετήσιου πληθωρισμού τους τελευταίους τρεις μήνες. 

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον προηγούμενο Ιούνιο. 

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή σε ετήσια βάση θα υποχωρήσει στο 3,1%. 

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε πτώση 0,1% έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,1%.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε άνοδο 3,3% σε ετήσια βάση. Τον Μάιο είχε ενισχυθεί κατά 3,4%.Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 0,1%, χαμηλότερα από τη μηνιαία άνοδο 0,2% που είχε σημειώσει τον Μάιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μηνιαία άνοδο κατά 0,2% και ετήσια κατά 3,4%. 

Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου βούτηξε 11 μονάδες βάση στο 2,19%.

«Με μια ακόμα καλή μέτρηση για τον πληθωρισμό, το παράθυρο είναι πλέον ανοιχτό για τη Fed να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο και ενδεχομένως να το κάνει ξανά τον Δεκέμβριο, υπό την υπόθεση ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα συνεχίσουν να είναι ευνοϊκά» ανέφερε αναλυτής στο CNBC. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 0,12% στα 84,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άλμα 1,5% στα 2.417 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει πτώση 0,5% έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ βουτάει 1,9% έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,087 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia βουτάει 3%, της META 2,7% και της Microsoft 2,3%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v