Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Πλώρη για νέα ρεκόρ πριν τον πληθωρισμό

Σε ρυθμούς ράλι με οδηγό τις megacaps οι μετοχές, ενώ αναμένονται τα στοιχεία πληθωρισμού. Επιστρέφει στα κέρδη το πετρέλαιο, ενισχύεται ο χρυσός, γλιστρά το δολάριο.

Wall Street: Πλώρη για νέα ρεκόρ πριν τον πληθωρισμό

Μικρές θετικές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα νέα αλλεπάλληλα ρεκόρ που έσπασαν S&P 500 και Nasdaq.

Ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,35% στις 39.428 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,47% στις 5.603 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,62% στις 18.543 μονάδες

Τα νέα ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης ακολούθησαν τα σχόλια-προειδοποιήσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών του Κογκρέσου ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη

Ο επικεφαλής της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής συνεχίζει την κατάθεσή του σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. «Περισσότερα καλά στοιχεία θα ενισχύσουν την πεποίθησή μας ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%», πρόσθεσε. Όπως ήταν αναμενόμενο, απέφυγε να δεσμευτεί σε χρονοδιάγραμμα για μειώσεις.

Τα στοιχήματα για μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης έως τον Σεπτέμβριο έφτασαν στο 74% σήμερα Τετάρτη, από περίπου 70% χθες και 45% πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με το FedWatch του CME.

Στα οικονομικά δεδομένα, αύριο Πέμπτη αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουνίου, ενώ την Παρασκευή ακολουθεί ο δείκτης τιμών παραγωγού. Πολλοί θεωρούν τις επερχόμενες ανακοινώσεις ως βασικό τεστ για την αγορά και τις προοπτικές μείωσης επιτοκίων.

Στο ταμπλό, η πρωταθλήτρια των μικροτσίπ για την τεχνητή νοημοσύνη Nvidia κάνει νέο άλμα 2,3%, αφού έπιασε υψηλό τριών εβδομάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla επίσης ενισχύεται 0,3%, αφού η HSBC αύξησε την τιμή-στόχο της και ενώ χθες Τρίτη σημείωσε το μεγαλύτερο φετινό σερί κερδών 10 συνεδριών.

Μια περιορισμένη ομάδα μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης είναι η κύρια δύναμη πίσω από το τρελό ράλι της Wall Street φέτος, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν και πότε άλλα τμήματα της αγοράς θα μπορούσαν να καλύψουν τη διαφορά, οδηγώντας ορισμένους αναλυτές να ζητούν μεγαλύτερη διαφοροποίηση.

Στο μέτωπο της ανακοίνωσης κερδών, η PepsiCo και η Delta Air Lines πρόκειται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα την Πέμπτη. Τα αποτελέσματα των τραπεζικών κερδών των Citigroup και JP Morgan αναμένονται την Παρασκευή.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent κερδίζει 0,89% στα 85,41 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο χρυσός ενισχύεται 0,77% στα 2.386 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,082 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 4,2%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v