Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Διεύρυναν τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας οι δύο δείκτες με το βλέμμα στον πληθωρισμό. Ράλι 6,2% για την Intel. Οριακή πτώση στο 4,27% για την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 1,5% για τον χρυσό. Μικρή άνοδος για το δολάριο.

Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα έκλεισαν οι Nadaq και S&P 500 σε μια συνεδρίαση με ήπιες μεταβολές καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουνίου που θα δημοσιευτούν την Πέμπτη. 

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,08% στις 39.344 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,28% υψηλότερα στις 18.403 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,1% στις 5.572 μονάδες.

Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με νέα υψηλά όλων των εποχών για τους S&P 500 και Nasdaq, με οδηγό τα κέρδη των Tesla και Nvidia. Ο S&P 500 έχει καταγράψει θετικά πρόσημα σε τέσσερις από τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω συνεχιζόμενης αισιοδοξίας ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση επιτοκίων από τη Fed.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Ιουνίου, που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, θα μπορούσε να ενισχύσει αυτές τις ελπίδες εάν εμφανίσει ελαφρά βελτίωση, όπως αναμένεται. Τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου την Τρίτη και την Τετάρτη, παρουσιάζοντας τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

«Πιστεύουμε ότι οι συνθήκες παραμένουν γενικά υποστηρικτικές για τις μετοχές, με κινητήριο μοχλό την ανάπτυξη της οικονομίας και των κερδών, τις μειώσεις επιτοκίων και τις αυξανόμενες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη» ανέφερε αναλυτής της UBS σε σημείωμα προς τους επενδυτές τη Δευτέρα. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το σύνολο της καταναλωτικής πίστης αυξήθηκε κατά 11,4 δισ. δολάρια τον Μάιο έναντι ανόδου 6,5 δισ. τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι μια άνοδο κατά 8,9 δισ. δολάρια.

Η ανακυκλούμενη πίστωση, η οποία περιλαμβάνει τις πιστωτικές κάρτες, ενισχύθηκε κατά 7 δισ. δολάρια. Η μη ανακυκλούμενη πίστωση, η οποία περιλαμβάνει τα φοιτητικά δάνεια και τα δάνεια για την αγορά αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 4,3 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent κινήθηκε χαμηλότερα 1% στα 85,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βούτηξε 1,5% στα 2.362 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ και διολισθαίνει ελαφρώς έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,083 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,27%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel έκλεισε με ράλι 6,2%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v