Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με την ομιλία του προέδρου της Fed στο επίκεντρο. Ράλι 5% για την Tesla. Στα 87 δολάρια το Brent. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 4,42% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Οριακές απώλειες για τον χρυσό.

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά το χθεσινό ρεκόρ του Nasdaq και ενώ «χωνεύουν» τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ. 

Ο Πάουελ υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού αλλά επισήμανε ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θέλουν να δουν περισσότερα στοιχεία σαν τα τελευταία. Η κεντρική τράπεζα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση προτού μειώσει τα επιτόκια, σημείωσε.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 39.197 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,12% στις 17.869 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,01% στις 5.476 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,8% σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. O Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,1%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,3%. 

Oι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για το αν το ισχυρό πρώτο εξάμηνο μπορεί να συνεχιστεί και για το υπόλοιπο του 2024. Ενώ οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών εξακολουθούν να έχουν ισχυρές επιδόσεις, οι «αρκούδες» φοβούνται ότι η επικέντρωση του ράλι σε μια μόνο μερίδα μετοχών μπορεί να αποτελεί αρνητικό οιωνό. 

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου του αργού πετρελαίου Brent σημειώνει άνοδο 0,6% στα 87,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,02% στα 2.338 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,074 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 4 μονάδες βάσης στο 4,42%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί ράλι 5% καθώς οι παραδόσεις αυτοκινήτων για το τρίμηνο ήταν υψηλότερες από ό,τι αναμενόταν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v