Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες καθώς αυξάνονται οι αποδόσεις των treasuries. Ήπια πτώση για το Brent. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ελεύθερη πτώση 20% για τη μετοχή της Nike.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Απώλεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς εξασθενεί η ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 39.029 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,22% στις 17.820 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,22% στις 5.470 μονάδες. 

Ο δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, έναντι ανόδου 2,7% τον Απρίλιο. Ο δείκτης είχε φτάσει στο επίπεδο του 7% τον Ιούνιο του 2022. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος, όπως προέβλεπαν και οι αναλυτές. Τον Απρίλιο είχε σημειώσει άνοδο 0,3%. Είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες που ο δείκτης έμεινε αμετάβλητος.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE πραγματοποίησε άνοδο 2,6% σε ετήσια βάση, κάτω από την άνοδο 2,8% που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις.

Σε μηνιαία βάση, ο δομικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,1%, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Τον Απρίλιο είχε ενισχυθεί κατά 0,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent σημειώνει πτώση 0,4% στα 84,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,1% στα 2.337 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,071 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,35%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike βουτάει 20% στα 74 δολάρια καθώς η εταιρεία υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του έτους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v