Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Άνοδο πάνω από 1% καταγράφει ο Nasdaq λαμβάνοντας ώθηση από το άλμα 5% της Nvidia. Στο 4,25% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μικρή πτώση για το Brent και τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Η άνοδος της Nvidia την Τρίτη στηρίζει τους S&P 500 και Nasdaq ενώ ο Dow Jones καταγράφει ήπιες απώλειες. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 39.319 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,2% στις 17.705 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,19% στις 5.457 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται πάνω από 5%. Στην προηγούμενη συνεδρίαση η μετοχή βούτηξε πάνω από 6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 19 Απριλίου, όταν είχε υποχωρήσει 10%. 

Η χθεσινή πτώση οδήγησε την κατασκευάστρια τσιπ σε περιοχή διόρθωσης, περίπου 16% χαμηλότερα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας. Πιέσεις δέχθηκαν τη Δευτέρα και άλλες μετοχές του τομέα των ημιαγωγών, μεταξύ των οποίων οι Qualcomm και Broadcom. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών των ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο για δέκατο πέμπτο διαδοχικό μήνα, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο-ρεκόρ.

O δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος καταγράφει τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές, ενισχύθηκε 0,4% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο. Η άνοδος σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023 διαμορφώθηκε στο 7,2%.

Ο ευρύτερος εθνικός δείκτης κατέγραψε άνοδο των τιμών κατά 6,3% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία.

Και οι δύο δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Νωρίτερα την Τρίτη, η αξιωματούχος της Fed, Μισέλ Μπόουμαν, δήλωσε ότι παραμένει πρόθυμη να αυξήσει και πάλι το κόστος δανεισμού «εάν η πρόοδος στον πληθωρισμό καθυστερήσει ή ακόμη και αντιστραφεί».

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου Brent υποχωρεί 0,4% στα 84,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες 0,4% στα 2.334 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,25%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,07 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v