Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεπαίσθητες απώλειες στη Wall Street

Με το βλέμμα στα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών η αμερικανική αγορά. Στο 4,25% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύθηκε το δολάριο, νέα πτώση για το Brent. Ανέκαμψε ο χρυσός, ράλι 12% για το Spotify.

Ανεπαίσθητες απώλειες στη Wall Street

Ήπιες κινήσεις κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων και στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,14% στις 40.358 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,06% χαμηλότερα στις 17.997 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,16% στις 5.555 μονάδες. 

Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 κινήθηκε 1,7% υψηλότερα, καθώς συνεχίζεται το rotation από τις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών στις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. 

H Αlphabet, μητρική της Google, και η Tesla, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 5,4% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 3,89 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR). Τον Μάιο είχαν υποχωρήσει 0,7%.

Η πτώση είναι οριακή μεγαλύτερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε 1,17% στα 81,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,62% στα 2.409 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έμεινε σχεδόν σταθερή, στο 4,25%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή του Spotify πραγματοποίησε άλμα 12%. Η σουηδική πλατφόρμα ροής ήχου, εισηγμένη στη Νέα Υόρκη, ανέφερε περιθώρια κέρδους 29,2% για το δεύτερο τρίμηνο, δεδομένου ότι οι επώδυνες μειώσεις κόστους άρχισαν να μεταφράζονται σε ισχυρότερα οικονομικά.

Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από την αύξηση του αριθμού συνδρομών premium, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση εσόδων κατά 20%, στα 3,81 δισ. ευρώ, ωστόσο ελαφρώς χαμηλότερα από προβλέψεις αναλυτών για 3,82 δισ. ευρώ.

Η UPS δημοσίευσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που οδήξησαν τη μετοχή σε πτώση 12%. Η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors ξεπέρασε άνετα τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά η μετοχή της υποχώρησε 6,4% καθώς έχουν καθυστερήσει τα σχέδιά της για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Παρά αυτές τις απογοητεύσεις, η σεζόν κερδών ξεκινάει δυναμικά. Περίπου το 20% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, με το 80% αυτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v