Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Σε στάση αναμονής η αμερικανική αγορά, με το βλέμμα στα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών. Στο 4,24% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Νέα πτώση για το Brent. Ανακάμπτει ο χρυσός. Ράλι 14% για το Spotify.

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων και στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,03% στις 40.382 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,18% υψηλότερα στις 18.039 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,12% στις 5.570 μονάδες. 

Τη Δευτέρα ο S&P 500 ενισχύθηκε πάνω από 1% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις αρχές Ιουνίου, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,3%. Ο Nasdaq πραγματοποίησε άλμα 1,6%. 

Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 κινήθηκε 1,7% υψηλότερα, καθώς συνεχίζεται το rotation από τις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών στις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. 

H μητρική της Google, Αlphabet, και η Tesla, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 5,4% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 3,89 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR). Τον Μάιο είχαν υποχωρήσει 0,7%.

Η πτώση είναι οριακή μεγαλύτερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 1% στα 81,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,44% στα 2.405 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει πτώση 1 μονάδα βάσης στο 4,24%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή του Spotify πραγματοποιεί άλμα 14%. Η σουηδική πλατφόρμα ροής ήχου, εισηγμένη στη Νέα Υόρκη, ανέφερε περιθώρια κέρδους 29,2% για το δεύτερο τρίμηνο, δεδομένου ότι οι επώδυνες μειώσεις κόστους άρχισαν να μεταφράζονται σε ισχυρότερα οικονομικά.

Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από την αύξηση του αριθμού συνδρομών premium, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση εσόδων κατά 20%, στα 3,81 δισ. ευρώ, ωστόσο ελαφρώς χαμηλότερα από προβλέψεις αναλυτών για 3,82 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v