Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος συνέχισαν Nasdaq και S&P 500. Boυτιά 2,2% για τον χρυσό σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Στο 4,26% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Οριακή άνοδος για το Brent. Διολίσθησε το δολάριο έναντι του γεν.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες την Πέμπτη, μια ημέρα μετά το τεχνολογικό sell-off, το οποίο οδήγησε τον Nasdaq και τον S&P 500 στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2022. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,2% στις 39.935 μονάδες, o Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,93% στις 17.181 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,51% στις 5.399 μονάδες. 

Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 πραγματοποίησε άλμα 1,7%, ανακτώντας πλήρως τις απώλειες της Τετάρτης. 

Στήριξη στις μετοχές προσέφεραν τα στοιχεία για το ΑΕΠ. Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με διπλάσιο ρυθμό 2,8% το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, έναντι 1,4% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη 2%.

Οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 2,3%, από 2,5% το πρώτο τρίμηνο.

Ο δείκτης προσωπικής καταναλωτικής δαπάνης (PCE) σημείωσε άνοδο κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Ο δομικός δείκτης τιμών προσωπικής καταναλωτικής δαπάνης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 2,9% αντί για αύξηση 3,7% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί κατά 2,7%.

«Δεν υπάρχουν σημάδια επικείμενης ύφεσης από τα σημερινά δεδομένα. Με το ΑΕΠ να ξεπερνά τις προσδοκίες και την πτώση των εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας, οι πιθανότητες για μια ιουλιάτικη έκπληξη από τη Fed την επόμενη εβδομάδα δεν βελτιώθηκαν. Προς το παρόν, οι αγορές εξακολουθούν να βλέπουν πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο», δηλώνει ο Chris Larkin της Morgan Stanley.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας κινήθηκε χαμηλότερα την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφοντας μεγαλύτερη πτώση απ' αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent ενισχύθηκε 0,1% στα 81,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός έκανε βουτιά 2,21% στα 2.362 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύθηκε έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται σε 1,083 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 4,26%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Αlphabet υποχώρησε 2% μετά την ανακοίνωση της OpenAI ότι θα λανσάρει τη μηχανή αναζήτησης SearchGPT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v