Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες στη Wall Street, μετά την είδηση ότι κινεζικό πλοίο δέσμευσε αμερικάνικο υποβρύχιο drone. Ενισχύεται πάνω από τα $51 το αργό. Προσπάθεια ανάκαμψης για τον χρυσό. Στο 2,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 3% για Oracle.

Μικρή πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς η αρχική «νηνεμία» διαταράχτηκε από την είδηση ότι κινεζικό πολεμικό πλοίο δέσμευσε αμερικάνικο υποβρύχιο drone στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. 

Ο βιομηχανικός δείκτης υποχωρεί 0,11% στις 19.830 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,38% στις 5.435 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 2.256 μονάδες.

Στο πράσινο βρίσκονται οι οκτώ από τους 11 τομείς του S&P 500. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνει με διαφορά το real estate, πραγματοποιώντας άλμα 1,7% παρά την αδύναμη μέτρηση για τις ενάρξεις κατοικιών.

Ο όγκος συναλλαγών είναι χαμηλός, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική οικονομική ανακοίνωση και πολλοί traders έχουν πάρει άδεια για τις γιορτές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν βουτιά 18,7% τον Νοέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,09 εκατ.

Σε ετήσια βάση, η πτώση ανήλθε στο 6,9%.

Η μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Μarketwatch ήταν για πτώση των ενάρξεων στο 1,16 εκατομμύριο, από το υψηλό εννιά ετών του 1,34 εκατ. τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών υποχώρησαν 4,7% το Νοέμβριο, στο 1,2 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 51,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,6% στα 1.137 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ράλι του δολαρίου κατέβασε ταχύτητα, με το αμερικανικό νόμισμα να σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του γεν, του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,58%, λίγο κάτω από τα πολυετή υψηλά στα οποία σκαρφάλωσε την Τετάρτη.

Στο ταμπλό, βουτιά 3,3% πραγματοποιεί η μετοχή της Oracle. H εταιρεία ανακοίνωσε πως τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 7,5% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς και ότι η ανάπτυξη κερδών δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες, αν και η εταιρία παρουσίασε ισχυρή ανάπτυξη στις δραστηριότητες cloud.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v