Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ οι Dow και S&P 500, με τον Nasdaq στο «κόκκινο». Άλμα πάνω από 4% για το αργό. Οριακή άνοδος για χρυσό. Σε υψηλό 27 μηνών η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους. Βουτάει 5% η μετοχή της Lockheed Martin.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους Dow και S&P 500 να σκαρφαλώνουν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,1% στις 19.780 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ. Ο Nasdaq κινείται 0,45% χαμηλότερα, στις 5.420 μονάδες. Ο S&P 500 διολισθαίνει 0,3% στις 2.258 μονάδες, αφού πρόλαβε να πιάσει το ρεκόρ των 2.259,8 μονάδων. 

Tην Τρίτη ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση των αξιωματούχων της Fed, με τη συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών να αναμένει ότι θα αποφασίσουν την αύξηση των επιτοκίων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 4,37% υψηλότερα, στα 53,75 δολάρια το βαρέλι. Ο ΟΠΕΚ κατέληξε μετά από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών στην πρώτη συμφωνία τους μετά το 2001, με στόχο να μειώσουν την παραγωγή στην προσπάθεια αναχαίτισης της παγκόσμιας υπερπροσφοράς και τόνωσης των τιμών.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.165 δολάρια ανά ουγγιά.

Βουτιά πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,48%. Νωρίτερα, η απόδοση ανήλθε στο 2,52%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,06019 δολάριο/ευρώ.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι πετρελαϊκές εταιρείες. Η μετοχή της Chevron και της Exxon σημειώνουν άνοδο πάνω από 2%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Χαμηλότερα κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές, οδηγώντας σε πτώση τον Nasdaq. Η Apple υποχωρεί 1%, το Facebook κινείται 1,2% χαμηλότερα, ενώ απώλειες 1,4% σημειώνει η Amazon.

Βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Lockheed Martin, μετά από tweet του Ντόναλντ Τραμπ που χαρακτηρίζει ως «εκτός ελέγχου» το κόστος για τα νέα F-35.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v