Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινείται η Wall Street

Ανοδο σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια. Ενισχύεται το αργό. Στο 2,44% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινείται η Wall Street

Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους Dow και S&P 500 να σκαρφαλώνουν σε νέα ιστορικά υψηλά. 

Ο Dow Jones κινείται 0,45% υψηλότερα στις 19.884 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,55% στις 5.442 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43% στις 2.266 μονάδες. 

Σε μια εβδομάδα χωρίς πολλές οικονομικές ανακοινώσεις, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια, που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης.

Οι επενδυτές βλέπουν πιθανότητα σχεδόν 100% για μια αύξηση επιτοκίων, αλλά το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στην ανακοίνωση που θα εκδώσει η κεντρική τράπεζα και στις προβλέψεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι τιμές εισαγωγών διολίσθησαν 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,4% τον Οκτώβριο.

Η πτώση του Νοεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο και ακολούθησε δύο διαδοχικές μηνιαίες ανόδους.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές εισαγωγών κινήθηκαν τον Νοέμβριο 0,1% χαμηλότερα. Πρόκειται για τη μικρότερη πτώση από τον Ιούλιο του 2014.

Η τιμή του εισαγόμενου πετρελαίου πραγματοποίησαν βουτιά 4,7% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Φεβρουάριο. Τον Οκτώβριο είχαν ενισχυθεί κατά 7,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0602 δολαρίου/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται 0,6% στα 53,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,11% στα 1.164 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,44%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Noble Energy καταγράφει άνοδο 2,69%.

Κέρδη 2,1% σημειώνει η μετοχή της Unilever, μετά την αναβάθμιση σε «buy» από «hold» από την Jefferies.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v