Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από το αργό

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό ντιμπέιτ ανάμεσα σε Κλίντον και Τραμπ. Ανοδος 150 μονάδων για τον Dow Jones. Σε υψηλό έτους το Brent. Ενισχύεται το δολάριο. Kέρδη 2% για την Apple.

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων και αποτιμούν την έκβαση του δεύτερου ντιμπέιτ ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,8% ή 150 μονάδες στις 18.389 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 5.330 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,66% στις 2.167 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή του Twitter βουτάει 13% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι οι Google, Salesforce, Apple και Walt Disney έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους για εξαγορά του κοινωνικού δικτύου.

H μετοχή του Twitter έχει διολισθήσει 20% στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Η φαρμακευτική εταιρεία Mylan συμφώνησε να καταβάλλει 465 εκατ. δολάρια για τον διακανονισμό κατηγοριών ότι υπερχρέωσε την κυβέρνηση για το EpiPen. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη μετά τη δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να στηρίξει μια μείωση της παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ. Η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού ενισχύεται 2,8% στα 51,2 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο Brent σκαρφάλωσε ως και τα 53,22 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Οκτωβρίου του 2015. 

Άνοδο 0,77% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.277 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,11 δολάριο/ευρώ.

Στο ταμπλό, κέρδη 2% σημειώνει η μετοχή της Exxon Mobil, τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Άνοδο 2% σημειώνει η τιμή της μετοχής της Apple, στα 116,47 δολάρια. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί το 2016. Η μετοχή έλαβε ώθηση από την πληροφορία ότι η εταιρία Samsung Electronics σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή των “κινητών Galaxy Note 7.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v