Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Ηπιες κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στο αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν. Πτώση 2,5% για το αργό. Απώλειες 5% για την Coca-Cola.

Hπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ το αργό προσπαθεί να κρατήσει τα 40 δολάρια. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,05% στις 18.045 μονάδες, o Νasdaq κινείται 0,16% χαμηλότερα στις 4.932 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,05% στις 2.099 μονάδες.

«Φαίνεται πως έχουμε μια ισορροπία ανάμεσα στη διελκυστίνδα των τιμών του αργού και των εταιρικών αποτελεσμάτων, που είναι καλύτερα από το χειρότερο δυνατό σενάριο», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Αυτή τη στιγμή τα κέρδη είναι οι νικητές στη διελκυστίνδα. Προσωπικά πιστεύω ότι η συσχέτιση ανάμεσα στον S&P και στο αργό σταματάει να είναι τόσο ισχυρή, πάνω από τα 40 δολάρια», πρόσθεσε. 

Aπό το μέτωπο των μάκρο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν το Μάρτιο κατά 5,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,33 εκατομμυρίων μονάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τις απώλειες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από τις προβλέψεις. Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας κινείται 0,6% υψηλότερα στα 41,35 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός κινείται 0,19% χαμηλότερα, στα 1.252 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, αλλά ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,136.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Coca-Cola πραγματοποιεί βουτιά 5% στα 45 δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση της τάξης του 4% στις πωλήσεις της. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 1,48 δισ. δολάρια ή 34 σεντς ανά μετοχή, κατά το τρίμηνο που έληξε την 1η Απριλίου. Το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους, τα κέρδη είχαν αγγίξει το 1,56 δισ. ή 35 cents ανά μετοχή.

Απώλειες 2,5% σημειώνει η μετοχή της Boeing.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v