Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο υψηλό εννέα μηνών για τον Dow Jones

Υψηλότερα έκλεισαν οι Dow Jones και S&P. Απώλειες για τον Nasdaq. Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της IBM (-5,6%). Πρώτη άνοδος για το πετρέλαιο (+3,3%) μετά από τέσσερις μέρες πτώσης. Σε υψηλό επτά ημερών ο χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Κέρδη κατέγραψαν οι Dow Jones και S&P με ώθηση από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 41 δολ.

Ειδικότερα η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 3,3% στα 41,08 δολάρια ανά βαρέλι. Αυτή ήταν η πρώτη άνοδος μετά από τέσσερις μέρες πιέσεων. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο μαύρος χρυσός είχε φτάσει να «βουλιάζει» έως και 6% μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στη κοινή συνεδρίαση ΟΠΕΚ, Ρωσίας με θέμα το πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Στον αντίποδα, απογοήτευσαν τα στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ αφού οι ενάρξεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση 8,8% τον Μάρτιο, μετά από άνοδο 6,9% τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, μικτές ήταν οι εντυπώσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, προβλημάτισε το τρίμηνο της IBM (-5,6%) καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε μείωση εσόδων για 16ο διαδοχικό τρίμηνο. Σημειώνεται ότι η μετοχή κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 18 μηνών.

Αντίθετα, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από τα καλά αποτελέσματα της Johnson & Johnson (+1,6%). Τα καθαρά κέρδη του ομίλου κρατήθηκαν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (4,3 δισ.) και τα έσοδα σημείωσαν μικρή αύξηση στα 17,48 δισ. δολ.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 18.053 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,31% στις 2.100 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στις 4.940 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο S&P έπιασε τις 2100 μονάδες για πρώτη φορά φέτος,

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,4%) και UnitedHealth (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Home Depot (-1%) και Visa Inc. (-0,7%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1370 από 1,1314 την προηγούμενη μέρα. Στον αντίποδα, το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το γεν στα 109,30.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό επτά ημερών καθώς ενισχύθηκε 1,6% στα 1.254 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο μιας μονάδας βάσης στο 1,79%.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v