Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Heineken: Πτώση στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

Η εταιρία τόνισε πως οι ισοτιμίες θα μπορούσαν να πλήξουν τα κέρδη μέχρι και κατά 80 εκατ. για το σύνολο του έτους. Διατήρησε τη guidance για φέτος, ενώ εμφάνισε μια απότομη αύξηση στους όγκους στο τρίμηνο.

Heineken: Πτώση στα καθαρά κέρδη το α τρίμηνο

Η Heineken ανακοίνωσε σήμερα μια πτώση στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, ωστόσο εμφάνισε απότομη αύξηση στους όγκους μπύρας λόγω ισχυρών πωλήσεων σε Βιετνάμ και Κίνα.

Τα καθαρά κέρδη ήταν 265 εκατ. ευρώ τους τρεις πρώτους μήνες του 2016, έναντι 579 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, όταν τα αποτελέσματα ανέβηκαν από ένα κέρδος 375 εκατ. από πώληση της μεξικανικής εταιρίας συσκευασίας Empaque.

Οι ενοποιημένοι όγκοι μπύρας αυξήθηκαν κατά 7%, λόγω των ισχυρών πωλήσεων στο Βιετνάμ και την Κίνα κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Η Heineken εμφάνισε καλή ανάπτυξη όγκου και στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Η εταιρία δεν γνωστοποίησε τα έσοδά της, ωστόσο ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι το πρώτο τρίμηνο είναι συνήθως λιγότερο σημαντικό σε όρους κερδών και όγκων.

Παράλληλα επανέλαβε τη guidance της για φέτος, αν και προειδοποίησε πως οι αρνητικές συνέπειες από τις ισοτιμίες θα μπορούσαν να πλήξουν τα κέρδη ολόκληρου του έτους μέχρι και κατά 80 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v