Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί 100 μονάδες η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος υποχώρησαν οι δείκτες στην Wall Street, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στις μετοχές πρώτων υλών. Στο 3% διευρύνονται οι απώλειες για το αργό πετρέλαιο. Ανακάμπτει ο χρυσός. Άλμα 0,6% έναντι του δολαρίου για το ευρώ.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, μετά την πτώση του S&P 500 την Τρίτη σε χαμηλό δύο εβδομάδων, καθώς συνεχίστηκε το «sell off» στις εταιρείες πρώτων υλών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

O Dow Jones κινείται 0,64% χαμηλότερα στις 16.224 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,29% στις 4.744 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,40% στις 1.935 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. To ευρωπαϊκό νόμισμα πραγματοποιεί άλμα 0,6% ένατνι του δολαρίου, λαμβάνοντας ώθηση από τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 3% χαμηλότερα στα 44,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,37% στα 1.129 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, πτώση πάνω από 1% καταγράφουν οι μετοχές της Ford και της General Motors.

Aπώλειες πάνω από 2% σημειώνουν οι μετοχές των Miner Freeport-McMoRan και Alcoa.

Οι μετοχές βιοτεχνολογίας ενισχύονται για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, με την Biogen 1,2% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v