Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall Street

Ο Nasdaq διαγράφει τα αρχικά κέρδη, με τον βιοτεχνολογικό δείκτη να βουτάει 4,4%. Σε θετικό έδαφος παραμένουν Dow Jones και S&P 500. Ράλι για το δολάριο. Άλμα 2,7% για το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Απώλειες 5% για την μετοχή της Go Pro.

Περιορίζουν τα κέρδη οι μετοχές στην αμερικανική αγορά με τον Nasdaq να περνάει σε αρνητικό έδαφος, καθώς ο τομέας των φαρμακευτικών δέχεται πιέσεις μετά τα σχόλια της Χίλαρι Κλίντον ότι θα παρουσίασει σχέδιο για την ρύθμιση τιμών για φάρμακα που απαιτούν ειδική παρακολούθηση.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,4% μονάδες στις 16.449 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 4.818 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 1.962 μονάδες.

Ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq πραγματοποιεί βουτιά 4,4%, την μεγαλύτερη τον τελευταίο μήνα. 

Aπό το μέτωπο των μάκρο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 4,8% τον Αύγουστο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,31 εκατομμυρίων, σύμφωνα με στοιχεία που καταρτίζει η ένωση κτηματομεσιτών National Association of Realtors.

Ο αριθμός αντανακλά πως κατοικίες θα πωλούνταν σε ένα χρόνο με τον ρυθμό που καταγράφηκε τον Αύγουστο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το ευρώ υποχωρεί 0,9% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,125.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,78% υψηλότερα στα 45,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,42% στα 1.133 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες σημειώνουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 2,18%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της GoPro.

Απώλειες 1,7% σημειώνει η μετοχή της φαρμακευτικής Merck.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v