Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Nηνεμία» στη Wall Street πριν τη Fed

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street. Όλα τα βλέμματα στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. Κέρδη 5% για το αργό. Πτώση για τον χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ράλι για την στερλίνα. Αλμα 12% για την Molson Cours.

Ήπιες διακυμάνσεις στην αμερικανική αγορά καθώς ξεκινάει η διήμερη συνεδρίαση της Fed, με τους επενδυτές να αναμένουν την ετυμηγορία των αξιωματούχων για τα επιτόκια. 

O Dow Jones κινείται 0,16% υψηλότερα στις 16.620 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,07% στις 4.857 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,15% στις 1.980 μονάδες.

Πτώση 0,1% κατέγραψε τον Αύγουστο ο δείκτης τιμών καταναλωτή. Πρόκειται για την πρώτη αρνητική μέτρηση από τον Ιανουάριο. 

Eξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,1%. 

Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός είναι ένας από τους δύο στόχους της νομισματικής πολιτικής της Fed και επηρεάζει τις αποφάσεις για τα επιτόκια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 5% στα 47 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,85% στα 1.112 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,13.

Ράλι 1% έναντι του δολαρίου πραγματοποιεί η βρετανική λίρα. 

Στο 2,28% κινείται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, καταγράφοντας πτώση μίας μονάδας βάσης.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Molson Coors καταγράφει άλμα 12%, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την AB InBev ότι σχεδιάζει να κάνει προσφορά για τον συνεργάτη της Molson, SABMiller.  

Κέρδη 4,6% για την Hewlett-Packard, εν μέσω δημοσιευμάτων για σχέδιο περικοπής 30.000 θέσεων εργασίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v