Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη 250 μονάδων στη Wall Street μετά τα μάκρο

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να ψάχνουν στα οικονομικά στοιχεία ενδείξεις για τις κινήσεις της Fed. Ανακάμπτει πάνω από τα 44 δολάρια το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 2,8% για τη μετοχή της Yahoo.

Διευρύνουν τα κέρδη οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα οικονομικά στοιχεία πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια.

O Dow Jones ενισχύεται 1,4% ή 250 μονάδες στις 16.612 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% υψηλότερα στις 4.860 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,3% στις 1.979 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι λιανικές πωλήσεις έχουν καταγράψει άνοδο 2,2%. 

Εν τω μεταξύ, πτώση 0,4% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Τα επιχειρηματικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1,8 δισ. δολάρια. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,13.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,80% στα 44,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,15% στα 1.106 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yahoo καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες στον S&P 500, υποχωρώντας 2,8%. 

Ανακάμπτουν οι μετοχές του ενεργειακού τομέα, με την Chevron να κινείται 2,1% υψηλότερα μετά από δύο ημέρες απωλειών.

Κέρδη πάνω από 1,5% καταγράφουν οι μετοχές των Microsoft και Google.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v