Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στην Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στην Fed. Πτώση 1% για χρυσό κάτω από τα 1.100 δολάρια ανά ουγκιά. Βουτιά 3% για το αργό πετρέλαιο. Κέρδη 0,5% για το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδες με έντονη μεταβλητότηα ενόψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,30% στις 16.280 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,40% χαμηλότερα στις 4.777 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,42% στις 1.944 μονάδες. 

«Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Fed. Οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να οδηγήσει την Fed σε σύσφιξη είναι στο επίκεντρο» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

Οι επενδυτές είναι διχασμένοι για το αν η FOMC θα αυξήσει τα επιτόκια στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη και Πέμπτη.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητος τον Αύγουστο.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν κατά 0,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 2,81% στα 44,59 δολάρια το βαρέλι, μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η Σαουδική Αραβία δεν τάσσεται υπέρ μιας έκτακτης συνάντησης των κρατών μελών του ΟΠΕΚ.

Ο χρυσός διολισθαίνει 1% στα 1.098 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει πτώση 0,5% έναντι του ευρώ. Το αμερικάνικο νόμισα αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα χαμηλότερα έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,10.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο υποχώρησε το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 2,20%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Avon κατρακυλάει 15%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v