Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με στήριξη από Κίνα

Τριψήφια κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι στην Κίνα. Στη Fed και την αύξηση επιτοκίων τα βλέμματα των επενδυτών. Πτώση πάνω από 1% για το αργό πετρέλαιο. Βουτιά για τα treasuries. Ανοδος πάνω από 2,5% για Wal-Mart και Microsoft.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, μετά την τριήμερη ανάπαυλα και τη χειρότερη εβδομάδα του έτους, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι στην Κίνα και ενώ το βλέμμα των επενδυτών είναι επικεντρωμένο στις κινήσεις της Fed.

Η κεντρική τράπεζα θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την ανεργία του Αυγούστου.

O Dow Jones πραγματοποιεί άλμα 1,9% ή 308 μονάδων στις 16.412 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,09% υψηλότερα στις 4.783 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 1,91% στις 1.958 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τριάντα μετοχές του Dow Jones. 

Ανοδκά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια στην Ασία και την Ευρώπη την Τρίτη, με το χρηματιστήριο της Σαγκάης να κλείνει με κέρδη 2,9%.

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ σημαντικές, η κινεζική αγορά ξανάνοιξε, έχουμε την FOMC την επόμενη εβδομάδα, ίσως πάρουμε κάποια καθοδήγηση από τις αμερικάνικες εταιρείες» δήλωσε αναλυτής στο Bloombreg.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,69% στα 45,25 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,05% στα 1.122 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,178.

Βουτιά πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί έξι μονάδες βάση στο 2,19%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άνοδο πάνω από 2,5% καταγράφουν οι μετοχές της Wal-Mart και της Microsoft. 

Άλμα 22% καταγράφει η μετοχή της Τeco Energy. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v