Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίνει συνέχεια στο χθεσινό ράλι η Wall Street

Στο πράσινο οι δείκτες στη Wall Street στο ξεκίνημα, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην Κίνα και στη Fed. Σε υψηλό πέντε εβδομάδων η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου. Άλμα για το δολάριο. Πτώση για αργό και χρυσό.

Eπεκτείνουν το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει άλμα 7,7% και το χρηματιστήριο στη Σαγκάη να κλείνει σε θετικό έδαφος. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,85% στις 16.626 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,83% υψηλότερα στις 4.853 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,69% στις 1.983 μονάδες. 

Την Τρίτη ο Dow έκλεισε με άνοδο 390 μονάδων, ανακάμπτοντας μετά τη δεύτερη χειρότερη εβδομάδα του έτους. 

«Οι αμερικανικές μετοχές καταγράφουν άνοδο, ακολουθώντας το τρομερό ράλι στις ιαπωνικές μετοχές. Γίνονται πωλήσεις στα treasuries και τα χρήματα αυτά κατευθύνονται σήμερα στις μετοχές. Βλέπω την πτώση των ομολόγων ως άμεση αντανάκλαση της επικείμενης αύξησης επιτοκίων από τη Fed, που είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο για τις μετοχές, γιατί είναι καλύτερη εναλλακτική από το ρευστό», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να περιμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το 2015. Οι traders δίνουν πιθανότητα 28% για μια αύξηση αυτόν τον μήνα. Οι πιθανότητες για μια αύξηση τον Δεκέμβριο είναι 60%.

Σε υψηλό πέντε εβδομάδων κινείται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, στο 2,25%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άλμα έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται και έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,113.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,9% στα 45,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,36% στα 1.117 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Alibaba ενισχύεται 4,7%. 

Βουτιά 7,5% πραγματοποίει η μετοχή της Barnes & Noble, μετά τα αποτελέσματα τριμήνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v