Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξανεμίζονται τα κέρδη στην Wall Street

Aρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. Κάτω από τα 45 δολάρια το πετρέλαιο. Πτώση 1% για το χρυσό στα 1.100 δολάρια. Βουτιά 15% για την Barnes & Noble.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, καθώς ξεθωριάζει το ράλι που πυροδότησαν στο ξεκίνημα τα κέρδη στην Ιαπωνία και την Κίνα και επανέρχονται φόβοι για αύξηση των επιτοκίων από την Fed την άλλη εβδομάδα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,60% στις 16.398 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,27% χαμηλόερα στις 4.799 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,53% στις 1.959 μονάδες.

Την Τρίτη ο Dow έκλεισε με άνοδο 390 μονάδων, ανακάμπτοντας μετά τη δεύτερη χειρότερη εβδομάδα του έτους.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να περιμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το 2015. Οι traders δίνουν πιθανότητα 28% για μια αύξηση αυτόν τον μήνα. Οι πιθανότητες για μια αύξηση τον Δεκέμβριο είναι 60%.

Οι δείκτες στην Wall πραγματοποίησαν αρνητικό γύρισμα μετά την δημοσίευση στοιχείων που έδειξαν ότι οι ανοικτές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο στις ΗΠΑ εκτοξεύτηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στις 5,75 εκατομμύρια.

Σε υψηλό πέντε εβδομάδων, στο 2,25%, βρέθηκε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου στην αρχή της συνεδρίασης. Αυτήν την στιγμή κινείται στο 2,19%. 

«Βλέπω την πτώση των ομολόγων ως άμεση αντανάκλαση της επικείμενης αύξησης επιτοκίων από τη Fed, που είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο για τις μετοχές, γιατί είναι καλύτερη εναλλακτική από το ρευστό», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει άλμα έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται και έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,117.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,6% στα 45,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,36% στα 1.117 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 15% πραγματοποίει η μετοχή της Barnes & Noble, μετά τα αποτελέσματα τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v