Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street, με το βλέμμα στα επιτόκια

Ήπια πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed. Υποχωρεί κάτω από τα 44 δολάρια το αργό. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη 3,5% για την Apple.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα και στην απόφαση των αξιωματατούχων της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια. 

O Dow Jones διολισθαίνει 50 μονάδες ή 0,3% στις 16.256 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 4.812 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,41% στις 1.953 μονάδες.

«Το βασικό ζήτημα που θα κατευθύνει τις αμερικανικές μετοχές αυτή την εβδομάδα είναι η συνάντηση της Fed. Θα υπάρξει μεταβλητότητα, ό,τι και αν προκύψει», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,13.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,5% στα 43,7 δολάρια, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,15% στα 1.105 δολάρια ανά ουγκιά.

Πτώση δύο μονάδων σημειώνει η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγoυ, στο 2,17%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Solera Holdings πραγματοποιεί άλμα 9,6%. Η Vista Equity Partners ήρθε σε συμφωνία για εξαγορά της εταιρείας έναντι 6,5 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 3,5% σημειώνει η μετοχή της Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βλέπει νέο ρεκόρ πωλήσεων στο ντεμπούτο του νέου iPhone. 

Απώλειες 1,1% για τη μετοχή της Procter & Gamble. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v