Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος 100 μονάδων στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Ράλι για το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανακάμπτει το αργό, σημειώνοντας κέρδη 2,7%. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Βουτιά 5% για τη μετοχή της GoPro.

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed καθώς προσπαθούν να "χωνέψουν" την απόφαση της Πέμπτης. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,6% ή 101 μονάδες στις 16.485 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,43% υψηλότερα στις 4.848 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,61% στις 1.970 μονάδες. 

«Ακόμα κινούμαστε στους ρυθμούς της Fed και προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια κατεύθυνση θα πάρει η ευρύτερη νομισματική πολιτική από εδώ και πέρα» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. «Για αυτό η γλώσσα και η ρητορική των αξιωματούχων θα έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε και να καταλάβουμε την Fed» πρόσθεσε. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το ευρώ υποχωρεί 0,9% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,125.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,78% υψηλότερα στα 45,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,42% στα 1.133 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες σημειώνουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 2,18%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της GoPro.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v