Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκες στη Wall Street μετά τη χθεσινή πτώση σε χαμηλά δύο εβδομάδων. Πάνω από τα $1.130 ενισχύεται ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Οριακή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στο ξεκίνημα, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο ράλι στην Ευρώπη, στη βουτιά στον κινεζικό PMI και στην τιμή του πετρελαίου. 

O Dow Jones κινείται 0,03% στις 16.332 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,09% στις 4.760 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,01% στις 1.943 μονάδες. 

Απροσδόκητη πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εξίμισι ετών κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Caixin Markit.

Ο δείκτης υποχώρησε στο 47 τον Σεπτέμβριο, το χειρότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009 και χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς για διαμόρφωση του δείκτη στο 47,5. Τα τελικά στοιχεία για τον προηγούμενο μήνα έδειξαν ότι ο δείκτης υποχώρησε στο 47,3.

Οι ασιατικές αγορές βούτηξαν βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, με τον δείκτη Shangai Composite να κλείνει 2% χαμηλότερα. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κινείται 0,11% χαμηλότερα στα 46,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,37% στα 1.129 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Fiat Chrysler ανακάμπτει 3,9%. Πτώση 1,4% καταγράφει η μετοχή της Ford.

Οι μετοχές βιοτεχνολογίας ενισχύονται για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, με την Biogen 1,2% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v