Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα και αγορά ακινήτων πιέζουν την Wall

Απογοητευτικά αποτελέσματα, ανησυχίες για την αγορά κατοικιών αλλά και οι επιφυλάξεις της Fed σχετικά με τον πληθωρισμό, όπως αυτές εκφράστηκαν δια στόματος του επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, συνθέτουν ένα αρνητικό σκηνικό για την Wall Street. Με πτώση έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές να κάνουν ένα ”μικρό διάλειμμα” μετά την χθεσινή άνοδο πάνω από τις 14.000 μονάδες, λόγω των ανησυχιών σχετικά με την αγορά κατοικιών, των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν οι τεχνολογικοί γίγαντες Intel και Yahoo, αλλά και των δηλώσεων του προέδρου της Fed για την αμερικανική οικονομία.

Ο Ben Bernanke δήλωσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι ”βλέπει” μέτρια οικονομική ανάπτυξη φέτος, ενώ τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα παραμένει επιφυλακτική σχετικά με τον πληθωρισμό, δηλώσεις οι οποίες μείωσαν τις προσδοκίες της Wall Street για μείωση των επιτοκίων της Fed σύντομα.

Από το εταιρικό ”μέτωπο”, η Intel ”χάνει” 4,9%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο ναι μεν ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο τα περιθώρια κέρδους της ήταν χαμηλότερα και από τους στόχους της ίδιας της εταιρείας.

Η μετοχή της Pfizer, η οποία ανακοίνωσε υποχώρηση κερδών κατά 48%, κινείται κατά 3,7% χαμηλότερα, ενώ απώλειες 1,5% καταγράφει η μετοχή της Altria, παρά τα θετικότερα του αναμενόμενου αποτελέσματά της για το β’ τρίμηνο.

Στον αντίποδα, οριακά υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της ΙΒΜ και της eBay, εν αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών τους αποτελεσμάτων, μετά την λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,72% στις 13.870,59 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq κινείται στις 2.682,23 μονάδες, μειωμένος κατά 1,11%, ενώ κατά 0,71% χαμηλότερα, στις 1.538,20 μονάδες, διαμορφώνεται ο δείκτης S&P 500.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ολοκλήρωσαν μια ακόμα συνεδρίαση στο ”κόκκινο”, με τον δείκτη DAX της Φρανκφούρτης να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1,80% στις 7.893,61 μονάδες, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες 1,38% στις 6.567,10 μονάδες, ενώ κατά 1,69% χαμηλότερα, στις 5.995,97 μονάδες, έκλεισε ο δείκτης CAC του Παρισιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v