Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall εν όψει εταιρικών κερδών

Μικτές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων και των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Χάνει έδαφος ο Dow. Κέρδη σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, απώλειες στο Λονδίνο.

Μικτές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων και των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Ειδικότερα, παρά το θετικό κλίμα που δημιούργησαν τα ανακοινωθέντα επιχειρηματικά deals, το αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται περιορισμένο καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η ύφεση που παρατηρείται στην αγορά ακινήτων και ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ θα περιορίσει τα εταιρικά κέρδη.

Από τις επιμέρους μετοχές, στο προσκήνιο βρίσκεται ο τίτλος της Verizon Communications λόγω των σεναρίων που θέλουν την Vodafone να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της ύψους 160 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ωστόσο, ότι η Vodafone ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Verizon.



Ανοδικά κινείται και η μετοχή της McDonald’s, παρά τις απώλειες που ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο λόγω της πώλησης περιουσιακών της στοιχείων, καθώς η εταιρία κατέγραψε κέρδη προ εκτάκτων στοιχείων υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ενισχυμένος εμφανίζεται επίσης ο τίτλος της αλυσίδας εστιατορίων Applebee’s International, μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρία εξαγοράζεται από την IHOP Corp, έναντι 2,1 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.945,05 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,27%, έχοντας προηγουμένως αναρριχηθεί μέχρι τις 13.982 μονάδες. Αντίθετα ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,37% και διαμορφώνεται στις 2.696,88 μονάδες, ενώ απώλειες 0,25% εμφανίζει και ο S&P 500 που κινείται στις 1.548,59 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μικτές τάσεις επικράτησαν στο κλείσιμο των κυριότερες ευρωπαϊκών χρηματαγορών. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,28% και διαμορφώθηκε στις 6.697,70 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε στις 8.105,69 μονάδες, με κέρδη 0,16%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,12% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.125,60 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v