Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στη Wall λόγω κατοχύρωσης κερδών

Μικτές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κινείται σε νέα υψηλά, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι από την σημαντική πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων. Στο προσκήνιο ο τίτλος της General Electric. Σε υψηλό εξίμησι ετών έκλεισαν οι κυριότερες αγορές της Ευρώπης.

Μικτές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κινείται σε νέα υψηλά, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι από την σημαντική πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ σημείωσαν τον Ιούνιο την υψηλότερη πτώση της τελευταίας διετίας, καθώς υποχώρησαν κατά 0,9% έναντι 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εξέλιξη που αναζωπύρωσε τους φόβους των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και έδωσε το έναυσμα για κατοχύρωση των σημαντικών κερδών που αποκόμισαν στη διάρκεια του ράλι των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, κέρδη καταγράφει η μετοχή της General Electric, η μετά την αύξηση κερδοφορίας 12% που εμφάνισε στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, ευθυγραμμισμένη με τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά και την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να πουλήσει την μονάδα της ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ.

Σημαντικά ενισχυμένος εμφανίζεται και ο τίτλος της Alcoa, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι αποσύρει την πρόταση εξαγοράς για την Alcan, σε συνέχεια της υψηλότερης πρότασης που κατέθεσε για την εξαγορά της βιομηχανίας αλουμινίου η Rio Tinto.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Bank of America, μετά την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου ότι η ABN Amro μπορεί να προχωρήσει στην πώληση της LaSalle στον αμερικανικό τραπεζικό όμιλο.

Στο προσκήνιο βρίσκονται επίσης οι τίτλοι των Chesapeake Energy Corp και Anadarko Petroleum Corp, οι οποίες μεταξύ άλλων προχώρησαν στη σύσταση κοινοπραξίας για την εξόρυξη φυσικού αερίου στο δυτικό Τέξας.

Αυτήν την ώρα, ο Dow Jones κινείται σε νέο ιστορικό υψηλό και συγκεκριμένα στις 13.893,51 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,23%, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,12%, στις 1.546,59 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq διαμορφώνεται 0,19% χαμηλότερα, στις 2.696,70 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινήθηκαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, κλείνοντας σε υψηλό εξίμησι ετών. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.716,70 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,28%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 0,49% και έκλεισε στις 8.092,77 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, o CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.117,96 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v