Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Χωνεύει” τα νέα υψηλά η Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, μετά το χθεσινό ράλι, καθώς η υψηλότερη της αναμενόμενης υποχώρησης των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο στις ΗΠΑ και η αύξηση των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων αντισταθμίζουν το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση της General Electric ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον χώρο των ενυπόθηκων δανείων. Ανοδικά κινούνται οι κυριότερες ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, μετά το χθεσινό ράλι, καθώς η υψηλότερη της αναμενόμενης υποχώρησης των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο στις ΗΠΑ και η αύξηση των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων αντισταθμίζουν το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση της General Electric ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον χώρο των ενυπόθηκων δανείων.

Ειδικότερα, επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων που έδειξαν υποχώρηση της τάξης του 0,9% για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, η οποία είναι η υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2005, και αύξηση κατά 1% των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων τον ίδιο μήνα.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της General Electric, μετά την αύξηση 12% που εμφάνισε στα κέρδη δεύτερου οικονομικού τριμήνου και την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να πωλήσει τη μονάδα ενυπόθηκων δανείων που διαθέτει στις ΗΠΑ.

Στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται επίσης η μετοχή της Bank of America, μετά την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου ότι η ABN Amro μπορεί να προχωρήσει στην πώληση της LaSalle στην αμερικανική τράπεζα.

Κινητικότητα παρατηρείται και στον τίτλο της Alcoa, η οποία αποφάσισε να αποσύρει την πρόταση εξαγοράς που είχε καταθέσει για τη βιομηχανία αλουμινίου Alcan, μετά την υψηλότερη προσφορά που έκανε για την εξαγορά της τελευταίας η Rio Tinto.

Ο Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.866.61 μονάδες, καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,04%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,04%, στις 2.700,60 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.548,03 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,02%.

Εν τω μεταξύ, κέρδη καταγράφουν οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,29%, στις 6.717,10 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 διαμορφώνεται στις 8.086,27 μονάδες, με κέρδη 0,41%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,21%, στις 6.115,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v