Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα για τη Wall Street

Σταθεροποιητικά ξεκινά η εβδομάδα για τα αμερικανικά χρηματιστήρια, εν αναμονή του πλήθους των οικονομικών αποτελεσμάτων που πρόκειται να ανακοινωθούν τις ερχόμενες πέντε ημέρες, αλλά και μετά την ανακοίνωση απροσδόκητης αύξησης του δείκτη μεταποίησης Empire για τον μήνα Ιούλιο. Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Σταθεροποιητικά ξεκινά η εβδομάδα για τα αμερικανικά χρηματιστήρια, εν αναμονή του πλήθους των οικονομικών αποτελεσμάτων που πρόκειται να ανακοινωθούν τις ερχόμενες πέντε ημέρες, αλλά και μετά την ανακοίνωση απροσδόκητης αύξησης του δείκτη μεταποίησης Empire, για τον μήνα Ιούλιο.

Ο δείκτης μεταποίησης της περιοχής της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε στο 26,5 έναντι προβλέψεων για πτώση στο 18. Τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 25,8.

Ωστόσο, αντισταθμιστικά φαίνεται πως λειτουργεί η αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού σε επίπεδα άνω των 74 δολαρίων το βαρέλι, η οποία πυροδοτεί ανησυχίες ότι οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων ενδέχεται να βάλουν ”φρένο” τόσο στις καταναλωτικές δαπάνες όσο και στα εταιρικά κέρδη.

Στο επιχειρηματικό ”μέτωπο”, η McDonald’s ανακοίνωσε απώλειες ύψους 60 σεντς ανά μετοχή για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, έναντι κερδών ύψους 67 σεντς ανά μετοχή που είχε καταγράψει κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Verizon Communications, έπειτα από δημοσίευμα των ”Financial Times”, σύμφωνα με το οποίο η Vodafone εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρίας.

Άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές της Mattel, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 15%, ενώ σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι μετοχές της Eaton, μετά την ανακοίνωση συρρίκνωσης των κερδών της κατά 3%.

Ο Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.905,95 μονάδες, ουσιαστικά αμετάβλητος, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,15%, στις 2.702,89 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.550,49 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,13%.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,42%, στις 6.688,70 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 διαμορφώνεται στις 8.083,44 μονάδες, με μικρές απώλειες της τάξης του 0,12%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ”χάνει” 0,22%, στις 6.104,78 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v