Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά IBQ του Κατάρ για τράπεζα του Μπαχρέην

Η International Bank of Qatar κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της Ahli United Bank, του μεγαλύτερου πιστωτικού οίκου του Μπαχρέην βάση κεφαλαιοποίησης, προς 6,1 δισ. δολάρια σε ρευστό και μετοχές, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Προσφορά IBQ του Κατάρ για τράπεζα του Μπαχρέην
Η International Bank of Qatar κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της Ahli United Bank, του μεγαλύτερου πιστωτικού οίκου του Μπαχρέην βάση κεφαλαιοποίησης, προς 6,1 δισ. δολάρια σε ρευστό και μετοχές, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, παραθέτοντας πληροφορίες μετόχου της Ahli United.

Η IBQ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας του Κουβέιτ, προσφέρει 2,05-2,25 δολ. ανά μετοχή σε ρευστό για μερίδιο 55% και τα υπόλοιπα σε μετοχές, σύμφωνα με την Tamdeen Investment του Κουβέιτ, που έχει συμφωνήσει κατ’αρχήν την πώληση του μεριδίου της 13% προς 2,25 δολ. ανά μετοχή.

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει σημαντικές ανακατατάξεις στην τραπεζική αγορά του πετρελαϊκά εύπορου Περσικού Κόλπου, μετά την συγχώνευση στο Ντουμπάι την περασμένη εβδομάδα, που δημιούργησε την μεγαλύτερη τράπεζα βάση κεφαλαιοποίησης στην Αραβική Χερσόνησο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v